K. Kollwitzstraat – A’veen

De badkamer is m.b.v. een 3D pakket ontworpen en voorzien van verschillende energie besparende technieken en de nieuwste ontwikkelingen. Het toilet heeft een ingebouwd geurzuiveringssysteem m.b.v. een actief koolstoffilter.

Het closet heeft een ingebouwd bidet. Links van het toilet bevindt zich achter een RVS-deurtje een reservoir voor 6 rollen WC-papier.

De douche- en wastafelkranen zijn inbouw modellen. Ook de douchedrain is inbouw waarbij je niet meer op een drain of putje hoeft te staan. De gehele vloer is voorzien van een elektrische verwarming.

Een grote energie besparing wordt behaald door het gebruik van een douche WTW (Warmte TerugWin unit). Hierbij wordt 50% bespaard op de kosten van het douchen. De verlichting van de badkamer bestaat uit platte ledspots waardoor het plafond slechts zeer gering verlaagd hoefde te worden (30mm). Daarnaast is het verbruik van de spots zeer laag: 3 x 6W die vergelijkbaar zijn met 50W halogeenlampen voorzien van een speciale led-dimmer. Daarnaast zorgt een ingebouwde sensor in het plafond er automatisch voor dat de badkamerventilator alleen in werking wordt gesteld tijdens het douchen.